Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012- ο περσινός νόμος επίκαιρος ξανά

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012- ο περσινός νόμος επίκαιρος ξανά

Post by Kyria_patatokeftou »

Αλλαγές στα ΑΕΙ ζητούν σε έντονο ύφος οι πρυτάνεις απο την Ερέτρια όπου συνεδριάζουν. Με το ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν, ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση απόσυρση του Νόμου Πλαισίου.

Το ψήφισμα της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων :

«Πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, στις 31 Αυγούστου, Τομείς, Ακαδημαϊκά Τμήματα, Σχολές και Πανεπιστήμια δεν θα έχουν διοίκηση, καθώς λήγει η θητεία Διευθυντών, Προέδρων, Κοσμητόρων και Πρυτανικών Αρχών με αποτέλεσμα να τίθεται άμεσα τόσο το θέμα της διοικητικής τους λειτουργίας όσο και η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων και διπλωμάτων» αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου των πρυτάνεων ΑΕΙ, που συνεδριάζει στην Ερέτρια Ευβοίας.

Οι Πρυτάνεις σημειώνουν ότι «ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Ν. 4009/11 και τη λειτουργία των ΑΕΙ με εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων σύμφωνα με τις επανειλημμένες εγκυκλίους του Υπουργείου, έχει πλέον καταδειχθεί ο αντιακαδημαϊκός χαρακτήρας του νόμου και η αδυναμία εφαρμογής του, που εκφράζονται με πληθώρα προβλημάτων στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία, καθώς και στη διοικητική λειτουργία»

Τα σημεία που οι πρυτάνεις θέτουν ως κρίσιμα για την λειτουργία των ΑΕΙ είναι τα εξής:

«1.Τα Πανεπιστήμια, προκειμένου να λειτουργήσουν, αναγκάζονται να προβούν σε κανονιστικές ρυθμίσεις και αποφάσεις Συγκλήτων, που λόγω των προβλημάτων του Νόμου είναι νομικά μετέωρες, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας αναφορικά με τις εκλογές, μονιμοποιήσεις και εξελίξεις μελών ΔΕΠ, τις οργανικές θέσεις και θέσεις ευθύνης των εργαζομένων, ακόμη και στη διασφάλιση των τίτλων σπουδών των φοιτητών.

2.Οι αρμοδιότητες των προβλεπομένων οργάνων μεταφέρονται μεταβατικά σε όργανα, που ήδη λειτουργούν με βάση το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, δημιουργώντας διοικητική σύγχυση και νομικά κενά.

3.Ο προβλεπόμενος από το Ν.4009/2011 τρόπος σύνταξης Μητρώων για τη συγκρότηση των επταμελών Επιτροπών Επιλογής Καθηγητών, καθώς και οι κλειστού χαρακτήρα συνεδριάσεις είναι αδιαφανείς, διαβλητές και αντιακαδημαϊκές λειτουργίες, που διακυβεύουν το επιστημονικό περιεχόμενο και το ακαδημαϊκό κύρος των κρίσεων. Οι ολιγομελείς (7-μελείς) Επιτροπές Επιλογής Καθηγητών και η συνεδρίαση αυτών εκτός του πλαισίου του Τμήματος επιτείνουν τα φαινόμενα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας.

4.Η κατάργηση οργανικών θέσεων και θέσεων ευθύνης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Ν.4024/11 δεν μπορεί ούτε να εννοηθεί, ούτε να εφαρμοστεί πριν να καταρτιστούν οι Οργανισμοί των Πανεπιστημίων, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων.

5.Λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού και της υποστελέχωσης των Πανεπιστημίων, απαιτείται άμεση ρύθμιση για τον διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, για τη χορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων του ΠΔ 407/80, καθώς και για τη μετάταξη προσωπικού, κατόχων διδακτορικού διπλώματος, σε θέσεις ΕΔΙΠ. Σε αντίθετη περίπτωση, σημαντικός αριθμός Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα οδηγηθεί σε αδυναμία λειτουργίας.

6.Λόγω των πολλών ασαφειών και νομικών κενών σε πληθώρα επιμέρους διατάξεων του Ν.4009/11, δυσχεραίνεται ή και παρεμποδίζεται το ακαδημαϊκό έργο του προσωπικού των Πανεπιστημίων. Π.χ. το δικαίωμα και η διαδικασία χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών και η κινητικότητα των διδασκόντων μεταξύ Α.Ε.Ι. (μετατάξεις, μετακινήσεις).

7.Τα Πανεπιστήμια θεωρούν απαράδεκτη την αυτοδίκαιη διαγραφή φοιτητών που εισάγει ο Ν.4009/11 μετά από δύο συνεχόμενα εξάμηνα μη ανανέωσης της εγγραφής τους, ερήμην των συλλογικών οργάνων των Πανεπιστημίων, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί οι συγκεκριμένοι φοιτητές και χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα της ακρόασης (άρθρο 20 παρ.2 του Συντάγματος) ιδιαίτερα σήμερα στην κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

8.Η ένταξη των δομών της Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Εργασίας αποδυναμώνει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στο πεδίο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, αποκόπτει τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία και επισφραγίζει την κατάργηση του Ν.4009/11 από την ίδια την Πολιτεία ως προς το σκέλος της Δια Βίου Μάθησης.

9.Τα Πανεπιστήμια θεωρούν αδιανόητη την εξάρτηση της θεσμοθέτησης και συνέχισης λειτουργίας των Μεταπτυχιακών Σπουδών από τις αποφάσεις της Διοικητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όπου, με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, σημειώνονται ακόμη και επεμβάσεις ακαδημαϊκού, οργανωτικού και επιστημονικού χαρακτήρα, απορρίπτοντας αποφάσεις Συγκλήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, η έγκριση λειτουργίας Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών σε Τμήματα, έχοντας θέσει ως προϋπόθεση να έχει προηγηθεί εξωτερική αξιολόγηση των Τμημάτων αυτών, θέτει τιμωρητικά έναν ακόμη περιορισμό στην λειτουργία τους, ενώ η ευθύνη για την έγκαιρη διενέργεια εξωτερικών αξιολογήσεων δεν ανήκει στα Πανεπιστήμια, αλλά βαραίνει την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

10.Πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στις 31 Αυγούστου, Τομείς, Ακαδημαϊκά Τμήματα, Σχολές και Πανεπιστήμια δεν θα έχουν διοίκηση, καθώς λήγει η θητεία Διευθυντών, Προέδρων , Κοσμητόρων και Πρυτανικών Αρχών με αποτέλεσμα να τίθεται άμεσα τόσο το θέμα της διοικητικής τους λειτουργίας όσο και η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων και διπλωμάτων».

πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/57731/%CE ... E%B9%CF%82
Last edited by Kyria_patatokeftou on Thu Jul 05, 2012 9:25 pm, edited 1 time in total.
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012

Post by Kyria_patatokeftou »

Με μία γρήγορη ματιά, δε βλέπω και πολλές προτάσεις από μέρους των πρυτάνεων για τα προβλήματα που θίγουν.
Καλά δεν το συζητώ για αυτά που δεν θίγουν..
Οπότε ας συνεχίσουμε με το τι μας αρέσει και τι όχι σε αυτή τη σχολή που είμαστε, σε αυτό το πανεπιστήμιο.
Κάνω την αρχή και λέω πως δεν μ'αρέσει καθόλου το στήσιμο της πρακτικής άσκησης στους μηχ μηχ, θεωρώ πως είναι εξαιρετικά υποτιμημένο.
Με την ευκαιρία, 8η παράγραφος παραπάνω, έλεος!
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012

Post by Kuchiki_Byakuya »

Πάλι αυτά που τους ενδιαφέρουν λένε.

Διοίκηση, λεφτά, έρευνα που μένει λίγο πριν δημοσιευτεί, δικαιολογίες, εξουσία ενδοπανεπιστημιακά για να παίρνουν φοιτητές να κάνουν ό,τι αυτοί βαριούνται να κάνουν.

Τίποτα για μας;
Kyria_patatokeftou wrote:Με την ευκαιρία, 8η παράγραφος παραπάνω, έλεος!
Την διάβασα 4 φορές για να την καταλάβω. Τι το ήθελα;
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012

Post by Kyria_patatokeftou »

Άρθρο που "αλίευσα" σήμερα σχετικό με το κύριο άρθρο του τοπικ, την πρόσφατη σύνοδο πρυτάνεων.

"Η πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση κινδυνεύει

Ορέστης Καλογήρου, 03/07/2012

Εδώ και μήνες, «τάξη επικρατεί στο πανεπιστήμιο». Η μεταρρύθμιση έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί σε ένα παράλογο νομικό καθεστώς. Τυπικά, το νομικό πλαίσιο καθορίζεται από το νέο νόμο 4009/2011. Στην πραγματικότητα, ο νόμος 4009/2011 είναι κλινικά νεκρός, όπως ήταν και ο προηγούμενος, ο 3549/2007, ο λεγόμενος «νόμος Γιαννάκου». Εδώ και χρόνια, το πανεπιστήμιο λειτουργεί σε θεσμικό κενό με αυτόματο πιλότο τον 1268/1982, ένα νόμο που έχει τυπικά καταργηθεί από το 2007!

Τη χρονιά που τελειώνει, κορυφώθηκε η αντίδραση των αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων, των δυνάμεων της ακινησίας και της συντήρησης, εναντίον και της παραμικρής αλλαγής. Οι δυνάμεις αυτές κατήγαγαν περιφανή νίκη. Αφού απαγόρευσαν με κάθε μέσο, ακόμη και με τη βία, την εφαρμογή του πιο νευραλγικού στοιχείου του νόμου, που είναι η εκλογή Συμβουλίου, καταδίκασαν το πανεπιστήμιο σε αφωνία και αφασία. Όμως, όλες οι μεγάλες πληγές του ελληνικού πανεπιστημίου, όλα τα μεγάλα θεσμικά προβλήματα, είναι εδώ. Κρίση νομιμοποίησης και αντιπροσώπευσης των θεσμικών οργάνων, αδυναμία χάραξης μακροχρόνιας στρατηγικής, αδυναμία παρακολούθησης του διεθνούς γίγνεσθαι, αδυναμία στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και της αναπτυξιακής της προσπάθειας.

Η εκλογή Συμβουλίου και η εφαρμογή του νέου νόμου, δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Όμως, η ίδια η διαδικασία εφαρμογής τής μεταρρύθμισης, έδωσε προσωρινά πνοή στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Με αφορμή την υλοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου στην ακαδημαϊκή χρονιά που τελειώνει, για μερικές εβδομάδες το πανεπιστήμιο έζησε ένα φωτεινό διάλειμμα, όπου οι Σχολές, τα Τμήματα, οι Τομείς, τα εργαστήρια και οι κλινικές, όλοι και όλες οι συνάδελφοι, αρχίσαμε να συζητάμε για νέα προγράμματα σπουδών, για επιστημονικές συνάφειες και συνέργιες, για αναδιάταξη του χάρτη των Σχολών και των Τμημάτων με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Η μεταρρύθμιση, ανεξάρτητα από το θεσμικό της περίβλημα, έθεσε σε κίνηση τις μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις του πανεπιστημίου. Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας «πανεπιστημιακής άνοιξης», καθώς σταδιακά θα αποτελούσαν αντικείμενο διαλόγου και αναστοχασμού όλα τα μεγάλα θέματα, θα άνοιγαν οι νέοι δρόμοι.

Όλα αυτά διακόπηκαν βίαια, χάθηκαν ακόμη και ως προσδοκία, ως ελπίδα, ως προοπτική. «Τάξη επικρατεί στο πανεπιστήμιο». Κανείς και καμία δεν συζητάει πλέον τα μεγάλα προβλήματα, καμιά επιτροπή αναδιάρθρωσης δεν λειτουργεί, όλα γύρισαν στον αυτόματο πιλότο, στη ρουτίνα, στη γραφειοκρατική διεκπεραίωση ανούσιων θεμάτων. Το πανεπιστήμιο εγκαταλείφθηκε πάλι στην τύχη του. Η Σύγκλητος είναι ανύπαρκτη, οι πρυτανικές αρχές εκτός κάθε στοιχειώδους δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου, το πανεπιστήμιο στην τεχνητή αναπνοή.

Ο τυχοδιωκτισμός των δυνάμεων της αντιμεταρρύθμισης και της συντήρησης, έχει φέρει το πανεπιστήμιο σε πλήρες θεσμικό, διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Η θητεία πολλών διοικήσεων λήγει, οι προϋπολογισμοί δεν θα μπορούν σύντομα να εκτελούνται με δωδεκατημόρια. Στην πραγματικότητα, αυτός ήταν ο στόχος τους εξ αρχής. Η τύχη του πανεπιστημίου έχει αφεθεί σε μια παράξενη ομοφωνία των πιο ετερόκλητων δυνάμεων, που παρατηρεί κανείς ανατρέχοντας στις ανακοινώσεις της συνόδου των πρυτάνεων, στη σχετική ατζέντα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στα κείμενα της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΗΜΑΡ. Ιδιαίτερα οι πρυτάνεις, ενθαρρυμένοι από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του πρύτανη-υφυπουργού, που φέρεται ως επιλογή και πρόταση της ΔΗΜΑΡ, ζητούν την «κεφαλή της μεταρρύθμισης επί πίνακι». Ζητούν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, την πλήρη ανατροπή της. Ζητούν την επαναφορά της φοιτητικής διαπλοκής στη διοίκηση του πανεπιστημίου και την κατάργηση του συστήματος ταξινομικής ψήφου, που ανοίγουν και τα δύο ξανά διάπλατα την πόρτα στη μεγαλύτερη κατάρα του ελληνικού πανεπιστημίου, τον κομματικό εναγκαλισμό και έλεγχο. Το επιχείρημα του ετερόκλητου αντιμεταρρυθμιστικού μπλοκ βασίζεται σε μια παραδοξολογία, στο λεγόμενο «ανεφάρμοστο και δυσλειτουργικό» του νόμου. Αυτοί που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους έσπασαν τα πόδια της μεταρρύθμισης, την κατηγορούν ότι δεν μπορεί να περπατήσει. Παρά τις αντιξοότητες, παρά τη δυσμενή συγκυρία, είναι αδήριτη ανάγκη για τη χώρα η μεταρρύθμιση του πανεπιστημίου, σε όλα τα νευραλγικά της σημεία, να παραμείνει ζωντανή προοπτική. Η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Η μεγάλη πλειοψηφία των πανεπιστημιακών προσβλέπει σε βαθιές τομές. Πρυτάνεις, συνδικαλιστές και κομματικός λαϊκισμός, εργάζονται για τη ματαίωσή τους. Η κοινωνία καλείται να προστατέψει την πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση, καλείται να προστατέψει τα πανεπιστήμιά της. Οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως μεταρρυθμιστικές, καλούνται να το αποδείξουν. "
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012

Post by Kyria_patatokeftou »

-Νόμοι ψηφισμένοι από το 2007 παραμένουν ουσιαστικά ανεφάρμοστοι στην πράξη και αυτό γιατί?
-Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η συμφωνία και η διάθεση της κοινότητας από κάτω να τα εφαρμόσει, δεκτό.
-Εμ, τι σόι νόμοι είναι αυτοί τότε που δεν ωφελούν καθηγητές, φοιτητές και κοινωνία για το συμφέρον των οποίων ψηφίζονται?
Από την άλλη, πώς καταφέρνουν και ψηφίζονται, με ευρεία πλειοψηφία μάλιστα..?
Ελλάς το μεγαλείο σου, το κόμμα σου, το συμφέρον σου και ο εαυτούλης σου!
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012

Post by Kuchiki_Byakuya »

εγώ θα βγάλω το καπέλο σε όποιον νομοθέτη τους γράψει όλους στα παπάρια του και σταματήσει τη όποια συνδιοίκηση του πανεπιστημίου από φοιτητές και βάλει την αστυνομία στο πανεπιστήμιο για να καταργηθούν οι παρατάξεις και ανασταλούν όλες οι λειτουργίες τους. αυτό είναι το πρωτεύον. εφόσον γίνει αυτό μπορούμε να πάμε την κουβέντα παραπάνω.

και τώρα που όλο περισσότερο μη πολιτικά πρόσωπα παίρνουν θέσεις στην πολιτική αυξάνουν οι πιθανότητες να είμαστε τυχεροί και να πάρει θέση ένας άνθρωπος που να έχει περάσει από πανεπιστήμιο και να έχει δει πέντε πράγματα αντικειμενικά, όντας έξω από το σύστημα.

μόνο από τύχη θα γίνει όμως.
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012- ο περσινός νόμος επίκαιρος

Post by Kyria_patatokeftou »

Kuchiki_Byakuya wrote:εγώ θα βγάλω το καπέλο σε όποιον νομοθέτη τους γράψει όλους στα παπάρια του και σταματήσει τη όποια συνδιοίκηση του πανεπιστημίου από φοιτητές και βάλει την αστυνομία στο πανεπιστήμιο για να καταργηθούν οι παρατάξεις και ανασταλούν όλες οι λειτουργίες τους
Το να μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια δε συνεπάγεται απαλλαγή από το βραχνά των παρατάξεων, μάλλον ότι θα πέσει λίγο ξύλο, θα γίνει μεγάλη φασαρία και τα πνεύματα θα αγριέψουν επικίνδυνα. Και μετά τι?
Άλλο πράγμα το να ακυρωθεί στην ουσία του ο όποιος ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων που επιφέρει συναλλαγές και διαπλοκές..
Αλλά και από τις δύο πλευρές : παρατάξεις-καθηγητές που νομίζουν ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι τσιφλίκι τους, ελαχίστων εξαιρέσεων..

Πάντως η συζήτηση στην επικαιρότητα έχει ανάψει ξανά οπότε θα έχουμε εξελίξεις..
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012- ο περσινός νόμος επίκαιρος

Post by Kuchiki_Byakuya »

Kyria_patatokeftou wrote:Το να μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια δε συνεπάγεται απαλλαγή από το βραχνά των παρατάξεων, μάλλον ότι θα πέσει λίγο ξύλο, θα γίνει μεγάλη φασαρία και τα πνεύματα θα αγριέψουν επικίνδυνα. Και μετά τι?
Άλλο πράγμα το να ακυρωθεί στην ουσία του ο όποιος ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων που επιφέρει συναλλαγές και διαπλοκές..
το να ψηφισθεί ένας νόμος χωρίς να εφαρμοστεί στην πράξη δεν έχει νόημα. την αστυνομία την ανέφερα για να εφαρμοστεί ο νόμος που θα προέβλεπε την κατάργηση των παρατάξεων.
Kyria_patatokeftou wrote:Αλλά και από τις δύο πλευρές : παρατάξεις-καθηγητές που νομίζουν ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι τσιφλίκι τους, ελαχίστων εξαιρέσεων..
Σε σχέση με άλλες σχολές σίγουρα είμαστε εξαίρεση και πρέπει να δούμε τι γίνεται με μας που έχουμε δυνατότητες.

Ποιοι είναι οι λόγοι που πάμε κατά διαόλου (ή τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο θα μπορούσαμε) και τι μπορούμε να κάνουμε.
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
User avatar
nikolio
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 343
Joined: Sun Jun 03, 2012 11:20 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012- ο περσινός νόμος επίκαιρος

Post by nikolio »

παιδια δεν ξερω ν το ακουσε κανεις , αλλα σημερα πηρε το αφτι μου για τα σχεδια του υπ.παιδειας....Ενα απο ατα ειναι πως οι << αιωνιοι >> φοιτητες θα επικαλουνται να πληρωνουν διδακτρα για τη συνεχιση των σπουδων τους...Αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας γραψει κατι
User avatar
castiel
Praetorian
Praetorian
Posts: 6465
Joined: Tue Oct 05, 2010 8:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male
Location: 501 Not Implemented

Re: Σύνοδος Πρυτάνεων 30-6-2012- ο περσινός νόμος επίκαιρος

Post by castiel »

εδώ λέει κάτι τέτοιο...
Οι αιώνιοι φοιτητές, αν θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να πληρώνουν δίδακτρα για τα έτη πέραν των κανονικών χρόνων φοίτησης.
(κανονικά όμως θεωρούνται τα ν ή τα ν+2 ? )
Now dance, fucker, dance | Man, I never had a chance | And no one even knew | It was really only you
And now you'll lead the way | Show the light of day | Nice work you did | You're gonna go far, kid..


___P.S.___

Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
κι ο πατέρας του στον Άδη
άκουσε μια τουφεκιά.
Post Reply

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”